Óvodák, zebrák és parkolók

Igen, az elmúlt 10 esztendő során a város három óvodájára összesen 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk. November 6-án reggel, az eddig legelavultabb Szivárvány Óvoda is felújítva fogadta kis lakóit. A falakban vezetékcsere történt, a vizesblokkok, a tető, a szellőzés, a burkolás és sok minden átalakuláson ment keresztül, hogy megfeleljen a kornak. Erre − az eszközbeszerzéssel együtt − 28 milliót nyertünk. Előzőleg, a Csicsergő Óvoda bővítésére 200 milliót kaptunk, míg a régi épület tetőcseréjére 23 milliót. Ez a munka is rövidesen megkezdődik. A Hungaroring is milliókkal támogatta a régi ablakok cseréjét, illetve a Meseliget Óvoda falainak szigetelését az előző években.

Ugyancsak örömmel jelentem, hogy a Mogyoródi úti posta udvarán megkezdődött hat gépkocsiparkoló kialakítása, melyet a szolgáltató − kérésünkre − a saját költségére végez el még az idei esztendőben. Ez javítja a gyalogos közlekedés biztonságát, csakúgy, mint a gyalogátkelőhely, amelyet oda tervezünk és rövidesen el is készül a Mogyoródi úton.

A Hungaroringgel történt egyeztetés során megállapodtunk abban, hogy a Zrt. az idén is hajlandó együttműködési megállapodással támogatni Kerepesnek a versenypálya megközelítésének könnyítésére történő beruházásait, ez esetben gyalogátkelőhelyek létesítését, például a Béke úton, összesen 10 millió forintos összeghatárig. Ebben az esetben is a szükséges terveztetést és pályáztatást követően kezdődnek el a munkák.

 

Franka Tibor

polgármester

Scroll to Top