Nagy Anna képviselő asszony felhívása – Burger István alelnök választási feljelentése

Ezt a két esetet Nagy Anna képviselő és Burger István mondták el azzal a jóváhagyással és kifejezett kéréssel, hogy Kerepes Város honlapján és facebook oldalán az érintettek okulására hozzuk nyilvánossá.

Kerepesen több választókörzetben is előfordult, hogy a választópolgár várt a szavazólapra, mármint a pártok listájára, de hiába kérte, nem kaphatott. „Én pártra miért nem szavazhatok?” – tette fel a kérdést például Nagy Anna képviselő asszony, akinek a lánya, a fia sem szavazhatott pártokra.

„Azért nem szavazhat, mert Ön és a többiek német nemzetiségűnek vallották magukat, itt vannak a nemzetiségi listán. Aki nemzetiségi, így járt.” – válaszolták a szavazóhelyiségben.

„De mi ezt nem tudtuk, mert amikor arra kért a Springer Friedrich” – folytatja Nagy Anna –, „hogy valljam magam németnek, akkor azt mondta, ebből senkinek nem lesz semmilyen hátránya. Hát ez nem igaz. De nemcsak én és a családom jártunk így, hanem sokan mások is.”

Nagy Anna képviselő asszony felhívja azok figyelmét, akik jóindulatúan, de megfelelő törvényi ismeretek hiányában hagyták magukat meggyőzni arról, hogy legyenek németek, mert abból baj nem lesz, nos azok, ha a következő választáson nem akarnak pórul járni, akkor fáradjanak be Kerepes Város Polgármesteri Hivatalhoz, ahol megkapják a segítséget nemzetiségi hovatartozásuk rendezéséről.

Burger István a kerepesi német önkormányzat alelnöke ennél is tovább ment, és a választás napján rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Gödöllőn, mert a szavazóhelyiségben tudta meg, hogy őt online regisztrálták, noha neki erről nem volt tudomása. Így viszont pártra ő sem szavazhatott. Azt mondta, betelt a pohár, a történtek után lemond német alelnöki tisztségéről is.

 

Scroll to Top