Januárban, a téli szünet után kipihenve és élményekkel gazdagon tértek vissza a gyerekek az óvodába. Sokáig téma volt még a karácsonyi és szilveszteri emlékek felelevenítése. A januári visszaszokás csak néhány kicsinél okozott egy kis sírdogálást, de hamar belerázódtak újra az óvodai életbe.

Január 18-án Anett nénivel a farsangi hagyományokat elevenítettük fel, amin óvodánk minden csoportja részt vett. A gyerekek fotókat nézegettek régi farsangi szokásokról, közösen táncoltak, énekeltek és nagy tetszést aratott, hogy az óvó nénik beöltöztek régi ruhákba, jelmezekbe.

Januárban minden csoport megtartotta a csoportos szülői értekezletét, ahol az elmúlt hónapok tapasztalatairól, a középső- és nagycsoportos gyerekek DIFER eredményeiről, a második féléves tervekről, feladatokról és a tervezett programokról, főleg a farsangi előkészületekről esett szó.

Január 30-án délután rendeztük meg a már hagyományosnak számító Jótékonysági Farsangi Bálunkat a kerepesi általános iskola tornatermében. A rendezvényre sok óvodásunk jött el a családjával. A csoportok egymás után mutatták be jelmezeiket a színpadon és elmondták erre az alkalomra tanult verseiket, énekeiket. A német nemzetiségi csoportok német énekkel, verssel készültek a farsangra. A felvonulás után pedig kezdetét vette a mulatság, ahol kicsik és nagyok, szülők, gyerekek és óvónők együtt táncoltak, játszottak. A jó hangulatról a Répa, retek, mogyoró együttes gondoskodott. A mozgalmas nap végén a mulatságot tombolahúzás zárta.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek a tombolához és a zsákbamacskához felajánlott tárgyakat, valamint a sok-sok üdítőt, szendvicset és finom süteményt, amit a mulatság alatt nem is tudtak elfogyasztani a farsangolók, így azt az óvodában a gyerekek még napokig csemegézték. 

A rendezvény sikeréhez a szülők, nagyszülők, a támogatóink és az óvoda összes dolgozója hozzájárult, amit mindenkinek szívből köszönünk.

Óvodánk rendezvényét felajánlásokkal támogatta:Mezei- Nagy család, Vidák család, Metykó család, Reményi család, Ivancsics család, Vis-Vitalis Hotel, Royal Station, Kisgömböc étterem, Cézé pizzéria, Al Capone pizzéria, Sziget étterem, Szélkakas étterem, Liget húsbolt, Oravecz pékség, Terike zöldséges, Mogyoródi úti Autósbolt, Ricsi bolt, Mogyoródi Go-kart pálya, Kistarcsa Kartfarm Go-kart pálya,Orchidea szépségszalon, Bűbáj fodrászat, Mészáros Anita fodrászat, Lótusz kozmetika, Mini kozmetika, Kovács Krisztina asztrológus, Érci optika, Hajnalka virágbolt, labdafelajánlás, Napról-napra újság, valamint minden szülő, aki hozzájárult a tombolához, a zsákbamacskához és a büfé kínálatához. Minden segítségét, felajánlását és önzetlen munkát köszönünk. 

Scroll to Top