A hosszúra nyúlt téli szünet után minden kisgyermek visszazökkent az óvodai életbe. A hónap folyamán a farsangi készülődéssel voltak elfoglalva csoportjaink.

Pillangó csoportosainkkal elvégeztük a DIFER felmérést, a szülőket tájékoztattuk az eredményekről.

Január 30-án délelőtt a Forrás Művelődési Házban tartottuk az immár második alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági farsangi bálunkat. Már több hónapja készülődtünk, szülői értekezleteken beszélgettünk a rendezvény céljáról. Közösen a gyerekekkel, szüleikkel és a környékbeli támogatóinkkal sok-sok tombola és zsákbamacska nyereményt gyűjtöttünk össze. A családok lelkesen készültek a jelmezek készítésével, a gyerekek pedig alig várták, hogy elérkezzen a várva várt nap és jelmezeikkel felvonulhassanak. A csoportokban rövid kis műsorral készültünk, amelyekkel a szülőket és a meghívott vendégeket szórakoztattuk.

A Maci csoportosok, (akik idén a legkisebbek) az első szereplésük alkalmával nagyon ügyesek voltak. Bár volt néhány kisgyermek, aki a színpadi szerepléstől megijedve inkább szülei karjában nézte végig a többiek táncát, de a többség bátran kiállt és vidáman ropta a jó muzsikára a táncokat.

A nagyobbak már rutinosabbak voltak, nekik nem kellett bátorítás. Halacska csoportosaink a két óvó néni betegsége ellenére is kiálltak és az addig tanultakat ügyesen előadták a dajka néni és a pedagógiai asszisztens segítségével.

Katica csoportosain komplett kis történetet játszottak el, amivel nagy sikert arattak a vendégek körében.

A legnagyobbak pedig egy vidám esernyős tánccal csalogatták a tavaszt. Reméljük, mihamarabb megérkezik és a hosszú télnek búcsút mondhatunk.

A fellépések után a Répa, retek, mogyoró együttes mozgatta meg a karneválozó társaságot. Vidám zenéjükre kicsik és nagyok egyaránt vidáman járták a táncot.

A mulatság végén a tombolahúzás tartotta izgalomban a közönséget. A szép számban felhalmozott ajándékok mindegyikének került új gazdája, ráadásnak minden kisgyermek egy zsákbamacska ajándékkal is gazdagodott.

A büfében a sok szendvics, üdítő és sütemény szinte min elfogyott. Ami megmaradt, a gyerekek az óvodában hétfőn még jóízűen elfogyasztották.

Köszönjük a szülőknek és a támogatóknak az aktív részvételt, a felajánlott tombolatárgyakat és a sok megvásárolt tombola szelvényből befolyt pénzt, valamint a büfében rendelkezésünkre bocsátott rengeteg ételt és italt!

A rendezvény bevételéből terveink szerint az óvoda udvarát fogjuk továbbfejleszteni.

Scroll to Top