A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban rendkívül hideg időszak köszönt ránk. Ilyenkor különösen nagy veszélybe kerülhetnek azok, akik az éjszakát is a szabad ég alatt töltik.

Amennyiben valaki ilyen személyről szerez tudomást, az jelezze a Kerepes Város Szociális Alapszolgáltatási Központnak a +36/28/560-390 vagy a +3620/559-8916- os telefonszámokon, ahol megteszik a szükséges intézkedést annak érdekében, hogy az illető eljuthasson az intézménybe, a nem kerepesi személyeket pedig a megfelelő helyre irányítják.

Kérjük továbbá, hogy lehetőség szerint figyeljünk oda olyan ismerőseinkre, akik nehéz anyagi helyzetben élnek, akik betegek, vagy egyedülállóak. Önkormányzatunk a Családsegítő szolgálaton kívül közterületfelügyelőit és a város polgárőrségét is mozgósítja, illetve állandó kapcsolatot tart fenn körzeti megbízott rendőrökkel. (Elérhetőségük: +3620/559-8909). Amennyiben szükséges, nappali fűtött helyiséget és melegételt is biztosítunk.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a jogszabályok szerint a segítséget a segítő szakemberek csak felajánlhatják, ha a rászoruló nem fogadja el, nem kényszeríthető annak igénybe vételére.

Scroll to Top