Új könyv Kerepesről

Elkészült Franka Tibor Kerepes történetét feldolgozó könyve, amely megnyitható pdf-változatban és letölthető epub-formátumban. A könyv megjelenése óta észrevett, illetve például internetes fórumokon jelzett vélt vagy valós hibák jegyzéke és javításuk külön is megjeleníthető.

Korábbi könyvek Kerepesről

Annak érdekében, hogy Kerepes történetének korábban egyedüli feldolgozása, Horváth Lajos 1988-ban Kerepestarcsa története címmel megjelent forrásértékű monográfiája ide felkerülhessen, az önkormányzat digitalizáltatja, s hasonló céllal feldolgoztatja a 2008-ban megjelent Képes Kerepes című kiadványt is. Pár héten belül mindkettő elérhető lesz itt.

Szerzői jogok

A műveket szerzői jog védi. E szerint az egészük csak saját célra használható fel (egyebek között nem publikálható, nem értékesíthető). Részleteik publikálhatók (idézhetők), ám csak akkor, ha beazonosíthatóan feltüntetik a forrást: szokásosan a mű szerzőjét, címét, emellett a kiadót, a kiadás évét vagy a „származási” helyet (jelen esetben a kerepes.hu honlap megfelelő oldalának címét, vagyis url-jét), az ISBN-számot, esetleg a felhasznált idézet, illusztráció kiadványbeli helyét.

Kezelési útmutató

Pdf a böngészőben:  A böngészőben megnyitott pdf  a böngésző keresőjével kereshető és a könyv tartalomjegyzéke révén navigálható (a tartalomjegyzék a nyomtatott könyvben az 5. oldalon található, az itteni  pdf-nek ez a 11. oldala). 

Pdf elmentése: A pdf-változat pdf-könyvjelzőkkel és nézőképekkel is navigálható, ehhez a  böngészőben megjelent  pdf-et el kell menteni, úgy, hogy a jobb egérgombra kattintva megjelenő navigációs ablakban a „Mentés másként…” parancsot kell választani.

Epub: Az  epub-változat a böngészőben nem jelenik meg, hanem letöltődik a saját gépre, a fájl a böngésző letöltései közül nyitható meg. Megnyitásához külön program szükséges. Ingyenesen letölthető program például az Adobe Digital Editions (http://www.adobe.com/hu/products/digitaleditions/download.html), de a mobilokon is elérhető olyan program (app), amellyel az epub-változat megnézhető.

Scroll to Top